• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Za uređenije zgrade na Vračaru

25.11.2016. 00h

U okviru projekta „Za uređenije zgrade na Vračaru“, 22. i 23. novembra, u Velikoj sali opštine Vračar, održana su dva seminara za predsednike skupština/saveta stambenih zgrada „Izazovi u sprovođenju predstojećih propisa iz oblasti upravljanja i održavanja zgrada“, u organizaciji OPTIMUS-a. Projekat sufinansiraju Gradska opština Vračar i OPTIMUS - Centar za dobro upravljanje.

Učesnike seminara pozdravio je predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar, Mihailo Grupković, koji se zahvalio učesnicima što su se u velikom broju odazvali pozivu za ovaj važan seminar, jer je u ovom trenutku neophodno da se sazna koje novine donose propisi iz oblasti upravljanja i održavanja zgrada i koje će obaveze imati svi stanari u pogledu održavanja zgrada.

Seminar su vodile Slađana Karavdić Kočević i Katarina Milanović iz OPTIMUS-a, koje su upoznale učesnike sa osnovnim pojmovima i novinama, koje će doneti nov Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, koji je trenutno u formi Predloga i čije se usvajanje uskoro očekuje. Tokom seminara su obrađene i teme: registracija stambene zajednice, odgovornosti i prava stambene zajednice, obaveze i odgovornosti vlasnika posebnih delova, nadzor i prekršaji.