• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Predstavljanje rezultata projekta u Somboru

13.8.2014. 00h

Predstavnici OPTIMUS-a, Slađana Karavdić Kočević, i Gordana Lazić Rašović su u Somboru predstavile rezultate projekta ,,Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“.

Slađana Karavdić Kočević, direktorka OPTIMUS-a u svom izlaganju istakla je najpre opšti cilj projekta - obezbeđenje boljeg poslovnog okruženje na lokalnom nivou i konkurentnosti Sombora u regionu. Ušteda za privrednike, transparentnost rada i veća efikasnost lokalne samouprave, predstavljaju brze i odmah vidljive rezultate koji su posledica sprovodjenja reformisanih administrativnih postupaka u Somboru.

Novo rukovodstvo Sombora je upoznato sa dosadašnjim tokom projekta i postignutim rezultatima, a to su skoro svi postupci reformisani, uključujući i smanjenje dokumentacije za 63 % postupaka koje obuhvata i pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti, što će u znatnoj meri smanjiti troškove i vreme koje je potrebno za dobijanje dozvola i rešenja. Primena ovako reformisanih postupaka će na godišnjem nivou uštedeti 3.48 miliona EUR privrednicima Sombora, pod uslovom da se sve usvojene preporuke sprovedu.

Zamenik gradonačelnika Grada Sombora, Vladislav Živanović, ocenio je da su aktivnosti, koje se sprovode u okviru Projekta, od velikog značaja za unapređenje poslovnog ambijenta u gradu Somboru i da su u skladu sa drugim merama koje preduzima gradska vlast kako bi se povećale privredne aktivnosti, privukle nove investicije i povećala zaposlenost u gradu i okruženju.