• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Usvojene odluke kojima se unapređuje rad gradske administracije u Novom Pazaru

13.9.2013. 00h

Na sednici Skupštine grada Novog Pazara, koja je održana 29. avgusta usvojena su akta kojima se propisuje efikasniji i kvalitetniji rad Gradskih uprava u sprovođenju administrativnih postupaka. Odbornici Skupštine grada su doneli Odluku o uspostavljanju registra administrativnih postupaka koji se sprovode u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Takođe, doneta je Odluka i Pravilnik o racionalizaciji rada Gradskih uprava u Novom Pazaru. Ovim aktima se bliže uređuje način postupanja organa uprave u administrativnim postupcima po zahtevima stranaka, a odnose se na skraćenje rokova za rešavanje predmeta, eliminaciju nepotrebnih dokumenata, pribavljanje određenih dokumenata po službenoj dužnosti, uvođenje standardizovanih obrazaca itd.

Obe odluke i pravilnik su pripremljeni na osnovu analize svih administrativnih postupaka koji se sprovode u gradskim upravama i usvojenih preporuka za njihovo pojednostavljenje i unapređenje koje su pripremljene u III fazi projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“.

Uskoro će se doneti i pravilnik kojim će se urediti rad registra administrativnih postupaka, čime će se steći pravni osnov za postavljanje registra na sajt grada i otpočeti sa njegovom primenom.