• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Šta preporučuju loznički privrednici

12.9.2013. 00h

U utorak i sredu, 10. i 11. septembra održane su fokus grupe na kojima su učestvovali loznički privrednici. Cilj konsultacija sa privrednim sektorom Loznice je da se iznesu predlozi i preporuke kako bi se unapredili administrativni postupci u nadležnosti lokalne administracije. Konsultacijama je prisustvovalo ukupno 33 učesnika koji su imali prilike da tokom dva dana iznesu svoje predloge kako bi se administrativne procedure pojednostavile.

Prvog dana održane su fokus grupe na teme „Urbanizam i građenje“ i “Komunalna delatnost”. Tokom sastanka učesnici su najviše primedbi imali na administrativne procedure u oblasti građevinarstva tj. na dosadašnji praksu prilikom dobijanja informacija o lokacijskoj, građevinskoj ili upotrebnoj dozvoli. Kao problemi su posebno istaknuti sledeći: upliv politike u sprovođenje određenih procedura, visoki troškovi, dugotrajne procedure, nedovoljno edukovani službenici koji ponekad traže dokumentaciju koja nije propisana, ali se navodno „podrazumeva“ i sl.

Drugog dana, održane su fokus grupe sa temama “Zaštita životne sredine” i “Privreda i poljoprivreda”, na kojima je bilo reči o poteškoćama koje privrednicima stvaraju duge i komplikovane procedure.

Primedbe i komentari poslovnog sektora biće uzeti u obzir kada Radna grupa bude pripremala konačne preporuke za pojednostavljenje administrativnih postupaka.