• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Početak poslednje faze projekta u Novom Pazaru

23.8.2013. 00h

U sredu, 21. avgusta održan je sastanak Radne grupe u Novom Pazaru gde su članovi Radne grupe informisani o realizaciji četvrte faze projekta. „Cilj ove posete je da se ubrza usvajanje preporuka u vidu odluka od strane nadležnih organa Novog Pazara. Na jesen, nakon usvajanja odluka, očekuje se i postavljanje elekronskog registra administrativnih postupaka na veb stranici Novog Pazara.“ - istakla je Slađana Karavdić Kočević, predstavnica OPTIMUSA-Centra za dobro upravljanje.

Set odluka i pravilnika koje će usvojiti Skupština omogući će strankama da znatno brže i jeftinije ostvare svoja prava u nadležnosti lokalne samouprave. Značajno će se unaprediti rad lokalne administracije time što će se uspostaviti sistem razmene dokumentacije elektronskim putem između samih odeljenja, a takođe i sa javnim preduzećima. Ubrzaće se rešavanje predmeta s obzirom da su propisani rokovi za svaki administrativni postupak. Novi obrasci će sadržati sve neophodne informacije za sprovođenje postupaka.

Radnoj grupi su prezentovane preliminarne direktne i indirektne uštede koje se mogu očekivati za preduzeća i preduzetnike nakon regulatorne reforme. One na godišnjem nivou za privrednike Novog Pazara iznose preko 2.500.000 evra, čime će se značajno olakšati poslovanje.

Takođe, predstavnici OPTIMUS-a su predstavili dizajn elektronskog registra administrativnih postupaka koji će omogućiti laku pretragu administrativnih postupaka po odeljenjima, delatnostima itd.
Gradonačelnik grada gosp. Meho Mahmutović je istakao ogroman značaj projekta kojim se poboljšava efikasnosti i kvalitet usluga gradske uprave. On zahteva od svih službenika da poštuju usvojene preporuke, odnosno da sprovode administrativne postupke na precizno određen način.