• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Početak realizacije projekta u Gornjem Milanovcu

23.5.2013. 00h

U Gornjem Milanovcu je 21. i 22. maja 2013. godine održana prva obuka za članove Radne grupe i službenike opštinske uprave na temu „Regulatorna reforma i priprema inventara administrativnih postupaka“. Obuku je održao Predrag Cvetković, konsultant OPTIMUSA-Centra za dobro upravljanje, a obuci su prisustvovali Milisav Mirković, predsednik opštine, Gorica Petrović, načelnica Opštinske uprave, Zoran Drinjaković, koordinator radne grupe i predstavnici Radne grupe. Predrag Cvetković je predstavio akcioni plan projekta koji će se realizovati u narednih 18 meseci.

U uvodnom obraćanju predsednik opštine Milisav Mirković je istakao važnost projekta za poslovnu zajednicu i građane Gornjeg Milanovca time što će im se olakšati i ubrzati dobijanje raznih dozvola , rešenja i odobrenja koja izdaje opštinska uprava. Takođe, lokalna administracija će, zahvaljujući projektu, postati efikasnija i kvalitetnije će pružati svoje usluge.

Najpre su učesnicima obuke predstavljeni ciljevi, glavne aktivnosti i očekivani rezultati projekta, kao i glavne faze i metodologija koja će se koristiti u regulatornoj reformi. Nakon toga, detaljno su objašnjeni koraci i zaduženja Radne grupe i službenika u prvoj fazi projekta. Najviše interesovanja izazvala je prezentacija primera dobre prakse iz Niša, a posebno održivi rezultati tog projekta, tri godine nakon njegovog završetka.