• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Grad Sombor peti grad koji se pridružuje sprovođenju projekta

15.5.2013. 00h

Potpisan je ugovor o sprovođenju projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“ između grada Sombora, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i OPTIMUSA - Centra za dobro upravljanje. Sombor je peti grad u kojem će se sprovesti projekat koji finansira Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO).

Na sastanku, održanom 15. aprila, kome su prisustvovali gradonačelnik Grada Sombora, Nemanja Delić, načelnica gradske uprave, Irina Burka Parčetić, načelnik kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, predstavnik SKGO Darko Drndić i predstavnice OPTIMUS-a, Slađana Karavdić Kočević i Katarina Milanović, odlučeno je o uzajamnoj saradnji na projektu regulatorne reforme.

Sombor se nalazi na krajnjem saverozapadu Srbije i ima populaciju od 100.000 stanovnika. Grad se nalazi u blizini graničnih prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom. S obzirom na blizinu Evropske Unije, Grad Sombor ima veliki potencijal za izvoz hrane. Blizina graničnih prelaza predstavlja potencijal koji omogućava stranim investitorima da u kratkom roku isporuče robu, proizvedenu u Srbiji.

Regulatorna reforma će doprineti povećanju konkurentnosti Sombora i stvaranju boljih uslova za investitore, pojednostavljivanjem procedura, povećenjem transparentnosti procedura i propisa, kao i efikasnijim pružanjem usluga gradske administracije.