• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Potpisan ugovor o sprovođenju projekta u Gornjem Milanovcu

16.4.2013. 00h

Potpisan je ugovor o sprovođenju projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“ između Opštine Gornji Milanovac , Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i OPTIMUS-a - Centar za dobro upravljanje. Projekat koji finansira Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) biće sproveden u narednih godinu ipo dana. Načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, načelnici svih opštinskih odeljenja i predstavnici OPTIMUS-a su prisustvovali prvom radnom sastanku koji je održan u utorak, 16. aprila 2013 u Gornjem Milanovcu.

Na početku sastanka su predstavljeni svi članovi Radne grupe koju čine načelnici svih opštinskih odeljenja, na čelu sa koordinatorom radne grupe Zoranom Drinjakovićem, načelnikom odeljenja za komunalno stambene poslove i urbanizam.
Predstavnice OPTIMUS-a, Slađana Karavdić Kočević i Katarina Milanović su upoznale članove Radne grupe sa ciljevima Projekta, njegovim fazama, vremenskim okvirom i primerima dobre prakse iz Srbije i zemalja regiona, u kojima je projekat već implementiran.
Gorica Petrović, načelnica Opštinske uprave je istakla da je zadovoljna što su Stalna konferencija gradova i opština i OPTIMUS identifikovali opštinu Gornji Milanovac kao partnera na implementaciji ovog projekta zbog dosadašnjih napora i rezultata u poboljšanju javne administracije. To je i pomenuto na sajtu opštine Gornji Milanovac (http://www.gornjimilanovac.rs/sr/saopstenja/index.htm).
Dogovoreno je da će prva faza izrade inventara administrativnih postupaka započeti u prvoj polovini maja 2013. godine.
Opština Gornji Milanovac je četvrta opština koja će realizovati projekat regulatorne reforme a samim tim će povećati konkuretnost opštine i stvoriti bolje uslove za investiranje.