• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Dr Mehi Mahmutoviću dodeljeno priznanje „Miša Anastasijević“ za najuspešnijeg gradonačelnika

10.4.2013. 00h

Priznanje „Miša Anastasijević“ se dodeljuje za najbolje stvaraoce u privrednom i društvenom životu u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji realizuju „Media Invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada. Među ovogodišnjim dobitnicima je i gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, u kategoriji zalaganja u razvoju lokalne samouprave. U zvaničnom saopštenju se navodi da je nagrada dodeljena „istaknutom društvenom i javnom radniku za najveći doprinos napretku zajednice, imajući u vidu objektivne uslove njenog funkcionisanja“. Samim tim, Grad Novi Pazar je svrstan među najuspešnije lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Žiri je pri donošenju odluke uzeo u obzir sledeće kriterijume: menadžerski potencijal i sposobnosti, imajući u vidu ostvarivanje maksimalnih rezultata u minimalnim uslovima rukovođenja. Zatim, uzeto je u obzir i zalaganje za poboljšanje standarda građana, uprkos finansijskim okolnostima te zajednice.

Pored gradonačelnika Mahmutovića, dobitnici nagrada su: Aleksandar Vučić - ličnost godine, Ninko Tešic – najbolji menadžer u 2012., Kompanija NIS - Kiril Kravčenko, za najbolju kompaniju, Apatinska pivara – apsolutni šampion Srbije 2012., Jelisaveta Karađordević - za očuvanje tradicije, dobrotvorni i humanitarni rad.