• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Regulatornom reformom do efikasnije uprave: operativne pripreme u Novom Pazaru

20.9.2012. 00h

Predstavnice OPTIMUS-a – Centra za dobro upravljanje, Slađana Karavdić Kočević i Katarina Milanović, održale su 19. septembra 2012. godine, prezentaciju o početku implementacije projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“ za čelnike Grada Novog Pazara. Prezentaciji je, pored gradonačelnika Meha Mahmutovića i predsednika Skupštine grada Fuada Baćićanina, prisustvovali većina načelnika odeljenja Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, kako bi se bliže upoznali sa ciljevima Projekta, metodologijom koja će se primenjivati, fazama realizacije, ulogama različitih učesnika, trajanju projekta.

Pored prezentacije, održana su i dva operativna sastanka sa gradonačelnikom g-dinom Mehom Mahmutovićem i načelnicom Gradske uprave za izvorne i poveren poslove, g-djom Selmom Pluncević, na kojima je dogovoreno formiranje radne grupe kojom će rukovoditi gradonačelnik. Radna grupa će biti sastavljena od predstavnika Grada Novog Pazara i OPTIMUS-a i njena uloga je presudna za uspešnu realizaciju Projekta.

"Povod ovog sastanka i kratke prezentacije je predstavljanje predstavnicima javne uprave aktivnosti koje nas očekuju u narednih šesnaest meseci zajedničkog rada kroz implementaciju ovog projekta, koji ima za cilj da se smanje troškovi i vreme čekanja za rešavanje predmeta privrednicima i preduzetnicima, a kojih ovde ima puno. Unapređenje poslovnog okruženja iziskuje pojednostavljenje administrativnih postupaka u Gradskoj upravi", rekla je Katarina Milanović za Regionalnu televiziju Novi Pazar.

Gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović, istakao je važnost Projekta, koji će osim novih radnih mesta, obezbediti I jačanje konkurentnosti.

“Naš cilj je da, između ostalog, učešćem u ovom projektu, od Novog Pazara napravimo evropski grad po evropskim normativima. Naš cilj je da sva potrebna dokumenta privrednici I građani dobiju u što kraćem vremenskom periodu. Ovo je takozvana „giljotina“ lokalnih propisa I ona predstavlja uvod u uvođenje elekronske uprave.“

Selma Pluncević, načelnica gradske uprave za izvorne I poverene poslove izjavila je:
“Implementacijom Projekta će se poboljšati funkcionisanje gradske uprave, tako da će investitori koji budu dolazili da ulažu sredstva u naš grad, biti zadovoljniji što će na brži, jednostavniji i jeftiniji način doći do akata koja su im potrebna, a koje izdaje Gradska uprava“.

Izvor: Optimus i Zvanična internet prezentacija Grada Novog Pazara (Odeljenje za informisanje)
http://www.novipazar.rs/vest.asp?id=1735


Link ka prilogu na Regionalnoj RTV Novi Pazar:
http://www.youtube.com/watch?v=vcZw-5hbo8w&feature=player_embedded#t=13s