• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Lakše i brže do građevinske dozvole u Gradu Kraljevu

23.2.2015. 00h

Lokalna samouprava u Kraljevu je inicirala potpisivanje Sporazuma o saradnji na osnovu koga će gradske službe pribavljati dokumenta, potrebna u procesu izdavanja dozvola iz oblasti izgradnje, po službenoj dužnosti od osam javnih preduzeća i Katastra. Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji je održano u petak 13. februara u prostorijama Grada Kraljeva, a ovom događaju su prisustvovali predstavnici uprave Grada Kraljeva, direktori javnih preduzeća i organizacija i predstavnici OPTIMUSA - Centra za dobro upravljanje.

Cilj Sporazuma je povećanje efikasnosti i poboljšanje kvaliteta usluga, shodno izmenama Zakona o planiranju i izgradnji kojima je uvedena obaveza uspostavljanja objedinjene procedure (One-stop-shop), koja predstavlja inovativni mehanizam u radu lokalne samouprave i ostalih institucija u procesu izdavanja dozvola iz oblasti izgradnje.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji predstavlja novi korak u reformi gradske administracije i ostalih organa, kroz unapređivanje komunikacije, koordinacije i razmene informacija i dokumentacije između strana potpisnica, čime se pojednostavljuje proces izdavanja dozvola, saglasnosti i rešenja.

„Uspostavljanjem objedinjene procedure unapredićemo rad i ubrzati dobijanje potrebnih dozvola u oblasti građenja, što je izuzetno važno, ne samo zbog izgradnje većeg broja objekata u našem gradu, već i zbog privlačenja novih investicija“, izjavio je Tomislav Ilić, gradonačelnik Grada Kraljeva.

Katarina Milanović, zamenica direktorke OPTIMUS-a se nadovezala i dodala: „Uspostavljanje objedinjene procedure uvodi Grad Kraljevo i ostale strane potpisnice u mali krug institucija koje su na ovaj način do sada unapredile svoje poslovanje i preuzele obavezu prikupljanja potrebne dokumentacije, na račun i u ime stranaka.“

Ova inicijativa se sprovodi u okviru projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“ koji se realizuje u Kraljevu od novembra 2012. godine. Projekat sprovode Grad Kraljevo, OPTIMUS-Centar za dobro upravljanje i SKGO, a finansijski podržava Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove-SECO.