• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Prezentacija projekta „Lakše i brže do građevinske dozvole “ u Čajetini

3.11.2014. 00h

U prostorijama opštine Čajetina dana, 30. oktobra 2014., održan je sastanak u cilju predstavljanja projekta „Lakše i brže do građevinske dozvole“, koji partnerski sprovode Regionalna razvojna agencija Zlatibor (RRAZ), opština Čajetina i OPTIMUS- Centar za dobro upravljanje u okviru Programa razvoja privatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji, koji finansira Švajcarska vlada, a realizuje RRAZ. Predstavnici Opštinske uprave, kao i predstavnici javnih preduzeća „Vodovod“, Telekom Srbija, Elektrodistribucija, Republički geodetski zavod -Služba za katastar nepokretnosti prisustvovali su ovom sastanku kako bi se upoznali sa projektom koji će biti implementiran u narednih pet meseci.

Opština Čajetina je po pitanju investicija najdinamičnija opština regiona Zlatibora kao izuzetno atraktivna turistička destinacija. Ovim projektom je predviđeno da se unapredi koordinacija i razmena dokumenata između opštinske uprave i javnih preduzeća i ustanova u procesu izdavanja dozvola iz oblasti izgradnje. Predviđeno je uspostavljanje Organa za objedinjenu proceduru, odnosno Jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola, čime će se administrativni postupci iz oblasti izgradnje značajno pojednostaviti.

Učesnici su se složili da je pribavljanje dokumenta po službenoj dužnosti, koja će se omogućiti preko Organa za objedinjenu proceduru, ključno za ubrzavanje postupaka iz oblasti izgradnje.
„Pojednostavljenje postupka dobijanja građevinske i ostalih dozvola preko Ograna za objedinjenu proceduru dodatno će povećati potencijale opštine i uticati na stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, posebno za razvoj turizma.“ - rekao je Milan Stamatović, predsednik Opštine. On je takođe istakao značaj projekta za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada Opštinske uprave i naveo da će stranke koje odluče da investiraju u ovom području kroz izgradnju objekta biti zadovoljne uslugom koju će dobiti od opštine.

S obzirom na to da se Opština Čajetina nalazi u samom vrhu po broju izdatih građevinskih dozvola u Srbiji, ovim bi se izdavanje građevinskih i ostalih dozvola znatno unapredilo. Razmena dokumentacije po službenoj dužnosti obavljaće se elektronskim putem, uz pomoć softvera koji će biti instaliran u Opštini, javnim preduzećima i Katastru.

Na ovaj način, stranke su oslobođene obaveze da prilažu određenu dokumentaciju prilikom podnošenja zahteva, već će to u njihovo ime činiti Opštinska uprava.