• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Promocija elektronskog registra administrativnih postupaka u Gornjem Milanovcu

17.10.2014. 00h

Promocija elektronskog registra administrativnih postupaka u Gornjem Milanovcu održana je 10. oktobra 2014. godine, sa ciljem da se privrednici i građani upoznaju sa dosadašnjim rezultatima projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, kao i novim „online“ servisom koji im omogućava uvid u administrativne postupke koje sprovodi Opštinska uprava.

U uvodnoj reči, predsednik opštine Milisav Mirković je odao priznanje svim učesnicima u Projektu, koji su proteklih godinu dana aktivno radili na pojednostavljenju i unapređenju administrativnih postupaka i uspostavljanju elektronskog registra. Elektronski registar će strankama obezbediti brže i lakše podnošenje zahteva i dobijanje rešenja od opštinskog organa, naglasio je Mirković.

Upoznajući prisutne sa najvažnijim rezultatima Projekta, Zoran Drinjaković, načelnik Odeljenja za stambeno-komunalne poslove i urbanizam i koordinator Projekta, je istakao da je sprovođenjem regulatorne reforme, između ostalog, smanjena dokumentacija i uvedeno pribavljanje po službenoj dužnosti za 69% administrativnih postupaka, rokovi su skraćeni kod 96% administrativnih postupaka, a za preko 80% postupaka je uveden standardizovani obrazac. Sprovođenjem reformisanih administrativnih postupaka, poslovni sektor će uštedeti preko 4,5 miliona evra na godišnjem nivou. Korišćenjem elektronskog registra, Opštinska uprava će značajno unaprediti efikasnost, transparentnost i kvalitet svog rada.

Katarina Milanović, zamenica direktora OPTIMUS-a, predstavila je elektronski registar koji je postavlјen na zvaničnoj stranici opštine Gornji Milanovac http://www.gornjimilanovac.rs/ . Prikazala je mogućnosti pretrage Registra i njegov prikaz na primeru jednog administrativnog postupka, sa svim informacijama koje sadrži.

Elektronski registar omogućiće privrednicima i građanima da brže i jednostavnije dođu do informacija o procedurama za pribavlјanje dozvola, odobrenja, saglasnosti ili rešenja. Pored informacija vezanih za administrativne postupke, privrednici i građani su u mogućnosti da preuzmu ili elektronski popune obrazac zahteva za sve administrativne postupke.