• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

U Kraljevu održana prezentacija Protokola o saradnji

21.7.2014. 00h

Uspostavljanje jednošalterskog sistema, kojim se ostvaruju značajne uštede u vremenu i novcu za stranke, podrazumeva dobru koordinaciju predstavnika grada i javnih preduzeća koji učestvuju u procesu dobijanja dozvola u procesu gradnje. Protokolom o saradnji između Grada Kraljeva i javnih preduzeća moguće je unaprediti međusobnu komunikaciju i uspostaviti razmenu informacija i dokumentacije po službenoj dužnosti.

U cilju upoznavanja predstavnika Grada i javnih preduzeća sa nacrtom Protokola o saradnji i predstavljanja dosadašnjih rezultata regulatorne reforme, OPTIMUS je 16.07.2014. organizovao prezentaciju u Kraljevu.

Sve strane su prepoznale potencijal Protokola o saradnji i jednošalterskog sistema i u otvorenoj diskusiji, nakon prezentacije, izrazili spremnost da učestvuju u pripremi i potpisivanju Protokola, kao i u njegovom sprovođenju.

U skladu sa tim preciziran je niz narednih koraka koji uključuju preciziranje i uspostavljanje mehanizama za pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti, u tačno definisanim rokovima za svaku stranu.