• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Održana obuka ,,Sprovođenje usvojenih preporuka – pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti“ u Loznici

10.7.2014. 00h

U Gradskoj upravi Loznica odžana je obuka pod nazivom ,,Sprovođenje usvojenih preporuka – pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti“. Obuku je sproveo OPTIMUS – Centar za dobro upravljanje, a namenjena je članovima Radne grupe, načelnicima odeljenja Gradske uprave, službenicima i koordinatorima za sprovođenje obaveze pribavljanja dokumenata po službenoj dužnosti.

U svom obraćanju prisutnima, načelnica Gradske uprave Milojka Smiljanić ukazala je na to da se uvođenjem obaveze pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti, kao i uvođenjem elektronskog registra administrativnih postupaka, unapređuje kako rad Gradske uprave, tako i poslovni ambijent grada Loznice.

Usvajanjem preporuka OPTIMUS-a sada su precizirani rokovi za pregled kompletnosti i za rešavanje potpunog predmeta, eliminisana je sva nepotrebna dokumentacija potrebna za rešavanje zahteva, uvedena je obaveza pribavljanja dokumenata po službenoj dužnosti, a pojedine takse su smanjene ili ukinute. Takođe, uvedeni su i standardizovani obrasci za podnošenje zahteva.
Pribavljanjem dokumenata po službenoj dužnosti se značajno ubrzava sam administrativni postupak i uspostavlja se kvalitetna i efikasna komunikacija između odeljenja Gradske uprave.

Obuka je održana 7. jula 2014. godine, u prisustvu lokalnih medija.