• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Potpisan Protokol o saradnji između Grada Loznice, Republičkog geodetskog zavoda, Elektrodistribucije i sedam lozničkih javnih komunalnih preduzeća

26.6.2014. 00h

Povoljno poslovno okruženje neminovno utiče na privlačenje domaćih i stranih investicija i predstavlja jedan od najvažnijih uslova za lokalni ekonomski razvoj. Istovremeno, opterećenje privrednika i građana u velikoj meri zavisi od efikasnosti i dobre koordinacije svih učesnika, ne samo Gradske uprave Loznice, već i republičkih i lokalnih javnih preduzeća, organizacija i insititucija i njihove spremnosti da se povežu i zajednički uspostave efikasan proces razmene potrebnih informacija i dokumentacije.

Verujući da će se povećanjem efikasnosti unaprediti poslovno okruženje, smanjiti troškovi i rizici, naročito malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i povećati konkurentnost Grada Loznice u privlačenju investicija, Grad Loznica, Republički geodetski zavod, Elektrodistribucija i još sedam lozničkih javnih preduzeća i ustanova, 25. juna 2014. godine, potpisali su Protokol o saradnji.
,,Potpisivanjem Protokola o saradnji postavlja se osnov za uspostavljanje Jedinstvenog šaltera za građevinske procedure i to pre donošenja novog zakona, kojim se ovakav šalter uvodi kao obaveza za sve gradove i opštine. Uvođenjem Jedinstvenog šaltera unapredićemo rad i ubrzati dobijanje potrebnih dozvola u oblasti građenja, što je izuzetno važno, ne samo zbog privlačenja novih investicija, već i zbog obnove objekta uništenih za vreme katastrofalnih poplava“, rekao je Vidoje Petrović, gradonačelnik Grada Loznice.
Slađana Karavdić Kočević, direktorka OPTIMUS-a je dodala: ,,Uspostavljanje Jedinstvenog šaltera uvodi Grad Loznicu u mali krug gradova koji su na ovaj način unapredili svoje poslovanje i preuzeli obavezu prikupljanja potrebne dokumentacije u ime stranaka.“
Potpisivanje Protokola o saradnji predstavlja novi korak u reformi gradske administracije i ostalih organa kroz unapređivanje komunikacije, koordinacije, razmeni informacija i dokumentacije između strana potpisnica. Takođe, uspostavljanjem saradnje i razmene dokumentacije po službenoj dužnosti pojednostavljuje se proces izdavanja dozvola, saglasnosti, rešenja i odobrenja, što skraćuje vreme čekanja za stranke i dokumentacija koju stranke neposredno pribavljaju.