• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Student iz Grčke uspešno obavio stručnu praksu u OPTIMUS-u

27.2.2014. 00h

Student iz Soluna, Grčka, Slafkidis Dimitris je krajem februara uspešno završio petonedeljnu praksu u OPTIMUSU - Centru za dobro upravljanje. Dimitris je nakon studija ekonomije u Solunu, uz pomoć studentske organizacije AIESEC, došao da obavi praksu u Beogradu.

Tokom prakse, Dimitris je, kako sa menadžmentom OPTIMUS-a, tako i sa konsultantima na projektu, imao priliku da stekne znanja i praktično iskustvo iz oblasti ekonomije, odnosa sa javnošću, administracije, regulatorne reforme itd. Dimitris je, kroz proces učenja i praktičnog rešavanja određenih zadataka i poslova, stekao radno iskustvo koje će mu biti od značaja za budući rad.

O svom iskustvu u organizaciji OPTIMUS Dimitris navodi: “Svaki posao koji sam obavljao u OPTIMUS-u sam uspeo da obavim bez pritiska, stresa, ili previše rokova. Moje radno okruženje je bilo veoma lepo i prijatno, moji saradnici su mi uvek rado ponudili pomoć kad god mi je bila potrebna i uvek činili da se osećam prijatno. Naučio sam puno o pripremi i finansiranju projekata.

Takođe sam puno naučio o poslovnoj korespodenciji, izradi dokumenata i prezentacija.

Ovde sam stekao nezaboravno radno iskustvo i proširio svoja znanja. Nadam se da će ubuduće svi moji poslovi i kolege biti kao u OPTIMUS-u.“