• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Konsultacije sa privrednicima u Leskovcu

31.7.2013. 00h

U utorak i sredu, 30. i 31. jula održane su konsultacije sa privrednicima u Leskovcu, čime je otpočela druga faza projekta. Cilj održanih fokus grupa je da privrednici ukažu na probleme na koje nailaze u poslovanju, a koji su u nadležnosti gradske uprave. Ovo je bitan pokazatelj šta bi trebalo učiniti kako bi se administrativni postupci pojednostavili i unapredili. Primedbe i komentari poslovnog sektora biće uzeti u obzir kada projektna Radna grupa bude pripremala konačne preporuke za pojednostavljenje administrativnih postupaka.

Tokom sastanaka pokazalo se da se najveći problemi javljaju u oblasti građevinarstva i urbanizma, a u vezi dobijanja dozvola, potvrda i lokacijskih dozvola.

Komplikovani administrativni postupci predstavljaju veliki teret za privredne subjekte zbog utrošenog vremena i novca.
„Sastanku prisustvuju predstavnici poslovnog sektora koji su prošle godine podnosili zahteve za pojedine poslovne delatnosti koje su u nadležnosti lokalne samouprave. Hoćemo da čujemo kakvi su njihovi utisci o radu gradske uprave i na koji način se njena efikasnost i kvalitet mogu poboljšati.“ - rekao je Predrag Cvetković, stručnjak za regulatornu reformu u OPTIMUSU.