• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Regulatorna reforma u Somboru

24.6.2013. 00h

U četvrtak i petak, 20. i 21. juna održana je obuka za članove radne grupe i službenike u Somboru, čime je otpočela prva faza projekta, koja podrazumeva popis svi administrativnih postupaka. Obuci je prisustvovalo ukupno 27 zaposlenih koji će aktivno učestvovati na projektu regulatorne reforme. Prvog dana obuke, učesnicima se obratio gospodin Vladislav Kronić, nečelnik Odeljenja za privredu. Gospodin Kronić je izrazio uverenje da će realizacija ovog projekta doprineti da gradske službe rade bolje i efikasnije, što je u interesu privrede i stanovnika grada Sombora.

Predstavnica OPTIMUSA - Centra za dobro upravljanje, Slađana Karavdić Kočević upoznala je učesnike sa istorijatom, procesom i metodologijom regulatorne reforme i samog projekta. Potom je Marina Janković, predsednica Regulatornog tela u Nišu u periodu do 2012.godine, predstavila iskustva sa projekta realizovanog u Nišu.
Drugog dana obuke, Gordana Lazić Rašović, konsultant OPTIMUSA, održala je interaktivnu obuku o pripremi inventara.

Irina Burka Parčetić, načelnica Gradske uprave, obratila se prisutnima drugog dana uz neskriveno zadovoljstvo što je grad Sombor deo ovog Projekta, zbog toga će se, kroz proces regulatorne reforme olakšati primena propisa i lokalna administracija učiniti efikasnijom. Posebnu vrednost imaće elektronski Registar gradskih odluka koji će se raditi samo u Somboru. Takođe, gospođa Parčetić je istakla da regulatorna reforma u ovoj oblasti predstavlja osnov za sprovođenje drugih reformi.

Treba napomenuti, da u realizaciji projekta, kao stručna, administrativna i tehnička podrška ispred Gradske uprave grada Sombora, aktivno učestvuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj - Mihael Plac, šef Odseka za LER koji je i koordinator Radne grupe i Jovana Grujić i Srđan Savić, saradnici.