• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

U Leskovačkoj administraciji radni stolovi bez fioka

31.5.2013. 00h

U ponedeljak, 27. maja 2013. održana je konferencija za novinare u Leskovcu povodom završetka prve faze projekta regulatorne reforme. Konferenciji su prisustvovali brojni, kako lokalni, tako i nacionalni mediji. Na početku konferencije, novinarima se obratio gradonačelnik Goran Cvetanović kratkim predstavljanjem projekta i onoga što je do sada urađeno. Cvetanović je istakao da preko ovog projekta lokalna samouprava želi radne stolove bez fioka, odnosno činovnike koji će građanima sa kompletnom dokumentacijom izdavati potreban dokument za jedan dan, umesto što se do sada događalo da, iz različitih razloga, pojedini zahtevi u fiokama stoje odloženi i po nekoliko meseci.

Prva faza je završena popisom 210 administrativnih postupaka koje sprovodi gradska uprava Grada Leskovca na zahtev građana i privrede. Predstavnik OPTIMUS-a, Predrag Cvetković je rekao da će se primenom „Standard Cost Modela“ utvrditi koliki su troškovi procedura i koliku će uštedu za privredu Grada Leskovca doneti ova reforma.
Takođe, Cvetković je istakao da projekat finansira Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO), dok je Grad Leskovac obezbedio kadrovske i tehničke uslove za sprovođenje aktivnosti.

Kako je naglasio gradonačelnik Cvetanović, sadašnja lokalna vlast ima za cilj da stvori efikasan, mobilan i ekonomičan administrativni aparat. Gradski većnik, Božidar Vučković je ocenio da će se primenom projekta oceniti gde ima viška, a gde manjka službenika.
Tokom sledeće faze, koja počinje u prvoj polovini juna, biće pozvani građani i privrednici da iznesu svoje predloge za rešavanje poteškoća sa kojima se susreću u gradskoj administraciji.