• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Održana javna rasprava za Predlog Strategije regulatorne reforme i unapređenja sistema upravlјanja javnim politikama

8.10.2015. 00h

Dana 07. oktobra 2015. godine, Republički sekretarijat za javne politike je organizovao javnu raspravu za Predlog Strategije regulatorne reforme i unapređenja sistema upravlјanja javnim politikama 2015-2020, na kojoj su učestvovali predstavnici civilnog društva. Oko 30ak predstavnika civilnog društva je imalo priliku da isprati prezentaciju Strategije i Nacrta Akcionog plana za sprovođenje Strategije za period 2015-2017. Tom prilikom, učesnici su uzeli aktivno učešće na raspravi, iznoseći svoje predloge, primedbe i komentare u cilјu unapređenja teksta Strategije i Akcionog plana.

Javnoj raspravi je prisustvovala i predstavnica OPTIMUS-a, Katarina Milanović. G-đa Milanović je tom prilikom iznela svoje predloge, u skladu sa višegodišnjim iskustvom u sprovođenju regulatorne reforme u Srbiji i Regionu.

Klјučni cilјevi ove strategije su povezivanje pojedinačnih elemenata planiranja, budžetiranja i donošenja odluka o javnim politikama u jedinstven sistem, kao i dostizanje višeg kvaliteta propisa i smanjenja administrativnih troškova za privredu i građane. Unapređenje transparentnosti zakonodavnog procesa i povećanje uloge predstavnika privatnog i civilnog sektora u procesu donošenja javnih politika je dodatni cilј koji se teži postići.

Program javne rasprave uključuje i sledeće događaje:
• 12. oktobra 2015. godine, od 10.30 sati, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15 – Okrugli sto za predstavnike privrede;
• 14. oktobar 2015. godine od 9.30 sati, u Narodnoj skupštini Republike Srbije (mala sala), Kralјa Milana 14 – Okrugli sto za predstavnike organa državne uprave;
• 21. oktobar 2015. godine od 9.30 sati, u Narodnoj banci Srbije – Amfiteatar (Ulaz iz Svetozara Markovića), Nemanjina 17 – Završna konferencija.