• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

U Leskovcu predstavljeni rezultati Projekta

2.7.2015. 00h

Povodom završetka projekta „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu“, na poslednjem radnom sastanku, održanom u sali Skupštine grada Leskovca, predstavlјeni su postignuti rezultati. U poslednje dve godine, koliko je projekat trajao, pojednostavlјeno je 197 administrativnih postupaka, dok je 5 eliminisano kao pravno neutemelјeno. Usvojeno je preko 650 različitih preporuka za unapređenje administrativnih postupaka. Preporuke su ugrađene u lokalna pravna akta: rokovi su skraćeni kod 90% administrativnih postupaka, dokumenta eliminisana kod 74%, a takse i naknade kod 54% postupaka. Na internet stranici grada Leskovca, postavljen je elektronski registar pojednostavljenih administrativnih postupaka (http://www.eregistar.gradleskovac.org/), kako bi se strankama omogućilo lakše podnošenje zahteva.

“Najvažniji benefit regulatorne reforme je činjenica da smo uvođenjem elektronskog registra administrativnih postupaka i njegovim objavlјivanjem unapredili organizaciju potraživanja različitih dokumenata i eleminisali samovolјu službenika u vođenju administrativnih postupaka. Ovo je jedan od kvalitetnijih projekata na kojima smo radili jer smo postali dostupni građanima i unapredili smo svoj servis”, rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

“Jedan od rezultata regulatorne reforme je ušteda, koju su privrednici ostvarili, kroz pojednostavlјene administrativne postupke. Procenjene direktne i indirektne uštede za privatni sektor na godišnjem nivou u Leskovcu dostižu 2,9 miliona eura”, rekla je Katarina Milanović, zamenica direktorke OPTIMUS-a.

Slađana Karavdić Kočević, direktorka OPTIMUS-a, uručila je gradonačelniku Cvetanoviću zahvalnicu za uspešnu saradnju i ostvarene rezultate tokom projekta.