• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

U Čajetini održana obuka za primenu aplikacije za objedinjenu proceduru

21.1.2015. 00h

Obuka pod nazivom „Primena i upravljanje aplikacijom i bazom podataka za objedinjenu proceduru“ je održana 25. decembra 2014. god za članove Radne grupe u Čajetini. Cilj obuke je da se članovi Radne grupe upoznaju sa primenom i načinom korišćenja softvera za objedinjenu proceduru i da se osposobe za samostalni rad. Obuci su prisustvovali načelnica Odseka za urbanizam i prostorno planiranje, dva referenta za izdavanje dozvola i stručnjak za IT. Aplikacija za sprovođenje objedinjene procedure predstavlja elektronsku, javno dostupnu bazu podataka o toku svakog pojedinačnog predmeta, koja se primenjuje u procesu odlučivanja po zahtevu građana i privrede u Odseku za urbanizam i prostorno planiranje.

Na obuci je bilo i napomena o Registru kao elektronskoj bazi podataka koji se odnosi na administrativne postupke iz oblasti izgradnje objekata i koji se sprovode u Opštinskoj upravi Opštine Čajetina. Detaljnija obuka o korišćenju i upravljanju registrom će biti održana u narednom periodu, nakon njegovog postavljanja na veb sajt Opštine.

Projekat „Poboljšanje poslovnog okruženja u cilju povećanja investicija u turističku infrastrukturu“ sprovode Opština Čajetina, Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ i OPTIMUS-Centar za dobro upravljanje. Projekat se realizuje u okviru Programa „Razvoj privatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji“ (PDS) koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Opšti cilј projekta je doprinos povećanju prihoda u sektoru turizma u Opštini Čajetina, kroz očuvanje i kreiranje novih radnih mesta. Ovaj cilj će se postići putem povećanja efikasnosti, transparentnosti i opšteg unapređenja rada u procesu dobijanja dozvola i saglasnosti u oblasti izgradnje.