• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Obuka ,,Pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti“ održana u Somboru

25.9.2014. 00h

Obuka ,,Pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti“ održana je za načelnike i koordinatore za pribavljanje dokumenata po službenoj dužnosti sa ciljem da se kroz praktične primere i simulaciju procesa upoznaju sa procesom, rokovima i akterima koji učestvuju u razmeni dokumenata koja se pribavljaju po službenoj dužnosti. Obuka je održana 24. septembra 2014. godine, a prisustvovala su 24 učesnika.

Obraćajući se učesnicima na početku obuke, načelnica Gradske uprave Irina Burka-Parčetić ukazala je na značaj unapredjenja rada i povećanja efikasnosti Gradske uprave, kao i pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti koja je, ne samo zakonska obaveza, već i obaveza koja se zasniva na aktima koje su doneli nadležni organi grada Sombora.

Inače, usvojenim Pravilnikom o racionalizaciji rada, uvedena je obaveza za sve zaposlene u Gradskoj upravi grada Sombora da po službenoj dužnosti pribavljaju dokumenta koja izdaje ista ili druga organizaciona jedinica Gradske uprave. Na ovaj način se stranke slobadjaju obaveze da prilažu određena dokumenta, čime se podnošenje zahteva pojednostavljuje, a rešavanje postupka ubrzava. Informaciju o tome koja dokumenta više nisu u obavezi da dostavljaju, stranke će pronaći u elektronskom Registru administrativnih postupaka koji će uskoro biti postavljen na internet stranicu Grada Sombora www.sombor.rs.

Uspostavljanje formalne službene komunikacije između organizacionih jedinica Gradske uprave značajno će unaprediti kvalitet i efikasnost rada gradske administracije, a najveću korist će imati privrednici i gradjani grada Sombora.