• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Predloženo smanjenje taksi i naknada na III sastanku Radne grupe projekta u Gornjem Milanovcu

31.7.2014. 00h

Treći sastanak Radne grupe projekta, na kome su razmatrane i usvojene preporuke za smanjenje i ukidanje pojedinih taksi I naknada, održan je u četvrtak, 17. jula 2014. godine. Usvajanjem dodatnih preporuka dobijanje rešenja i odobrenja iz oblasti komunalnih delatnosti, saobraćaja, urbanizma, građevinarstva i drugih delatnosti, manje će koštati privrednike.

Za implementaciju ovih preporuka neophodno je donošenje ili izmena opštinskih odluka, što se očekuje u septembru 2014. godine.

U pripremi preporuka učestvovali su načelnici odeljenja opštinske uprave, službenici i eksperti za regulatornu reformu OPTIMUSA - Centra za dobro upravljanje, rukovodeći se zakonskim odredbama, interesima poslovnog sektora i očuvanja budžeta opštine.

Na sastanku je najavljeno i uspostavljanje elektronskog registra administrativnih postupka, koji će sadržati reformisane admnistrativne postupke nakon usvajanja preporuka. Time će se obezbediti transparentno sprovođenje administrativnih postupaka i kvalitetniji i efikasniji rad opštinske administracije.