• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Održan radni sastanak u Loznici

26.12.2013. 00h

U okviru sprovođenja redovnih aktivnosti na projektu, u utorak 24. decembra, održan je radni sastanak u gradskoj upravi Loznice. Naredne aktivnosti podrazumevaju usaglašavanje preporuka koje je pripremio OPTIMUS - Centar za dobro upravljanje uz redovne konsultacije sa načelnicima odeljenja. Tom prilikom su uzeti u obzir predlozi i sugestije službenika koji sprovode određene administrativne postupke, zatim poslovnog sektora i načelnika odeljenja. Preporuke se odnose na 174 popisana administrativna postupka.

Na početku sastanka, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Loznice, gospodin Vidoje Petrović i ukazao na svu ozbiljnost ovog posla. Takođe, napomenuo je da svi načelnici treba aktivno da se uključe i da je nedopustivo bilo kakvo suprotno ponašanje, s obzirom na značaj ovog projekta za unapređenje poslovnog ambijenta u Loznici. Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio na profesionalnosti stručnjaka za regulatornu reformu-gospođi Gordani Lazić Rašović.

Zamenik gradonačelnika, gospodin Jezdimir Vučetić je ukazao na potrebu da se stvari menjaju na bolje i da se ne može očekivati da ostane status quo, a da se pri tom očekuje da službenici pokažu motivisanost i ažurnost kako bi se aktivnosti sprovele na najbolji mogući način imajući u vidu interese privrednika i potencijalnih investitiora.

Jedna od bitnih stavki, koju je gradonačelnik preuzeo na sebe, je da se organizuju aktivnosti koje imaju za cilj dogovor sa što više relevantnih subjekata (gradska javna preduzeća i institucije na republičkom nivou) koji će biti potpisnici protokola o saradnji, čime će se stvoriti osnova za pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti u procesu građevinske dozvole. To je jedan od izuzetno bitnih instrumenata za unapređenje sprovođenja administrativnih postupaka, smanjenje troškova, skraćenje rokova, na čemu poslovni sektor insistira.

Do usvajanja konačnih preporuka bi trebalo da dođe polovinom januara, kada će biti organizovan sastanak Radne grupe.