• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Početak treće faze projekta u opštini Gornji Milanovac

24.12.2013. 00h

Početak treće faze u opštini Gornji Milanovac označio je sastanak Radne grupe koji je održan u ponedeljak, 23. decembra. Sastanku Radne grupe su prisustvovali svi načelnici Opštinskih odeljenja, a predsednik opštine, gospodin Milisav Mirković, je na početku sastanka izrazio zahvalnost Stalnoj konferenciji gradova i opština i koordinatorima OPTIMUS-a na prepoznavanju opštine Gornji Milanovac kao partera i naglasio da uvek može bolje i više, na čemu će se raditi do kraja realizacije celog projekta.

Na sastanku je Predrag Cvetković, konsultant OPTIMUS-a, govorio o realizaciji prethodnih faza projekta. Na dnevnom redu je bilo i usvajanje plana komunikacione kampanje koji je jednoglasno usvojen odlukom načelnika.

Obuka na temu analize i preporuka za pojednostavljenje administrativnih postupaka za službenike opštine je održana u utorak, 24. decembra. Posebna pažnja posvećena je povoljnosti za poslovanje, koja se odnosi na utrošak novca i vremena kako bi se određeni administrativni postupak sproveo i predstavlja najvažniji kriterijum regulatorne reforme.

Učesnici su imali priliku da praktično primene znanja koja su stekli tokom prethodnog teorijskog dela obuke, a zatim su izneli svoje predloge za skraćenje rokova za rešavanje predmeta, eliminisanje nepotrebne dokumentacije itd.