• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Usvojene preporuke za pojednostavljenje administrativnih postupaka u Kraljevu

11.11.2013. 00h

U četvrtak, 7. novembra održan je III sastanak Radne grupe projekta u Kraljevu. Cilj sastanka je usvajanje preporuka kojima će se pojednostaviti administrativni postupci u nadležnosti gradske uprave i time rasteretiti privreda i građani. Radna grupa je jednoglasno usvojila preporuke za pojednostavljenje. Za svaki postupak preciziran je rok u kome će se postupak rešavati, eliminisana je suvišna dokumentacija, označena je dokumentacija koja će se ubuduće pribavljati po službenoj dužnosti, ukinute su pojedine takse.

Predstavnik OPTIMUS-a, Predrag Cvetković je naglasio: „Upravo na ovom važnom sastanku stvoreni su bitni preduslovi za bolji rad Gradske uprave, a kasnijim donošenjem određenih odluka, pravilnika i drugih akata, ove preporuke će biti uvedene u sistem rada Gradske uprave. Tako se za mesec ili dva može očekivati njihova praktična primena, korišćenjem elektronskog registra administrativnih postupaka.“

„Radi se o obimnom materijalu koji je analitički dobro urađen, a ja ću kao načelnik uprave zaista insistirati na doslednoj primeni ovih preporuka. Praktično ćemo na nivou svakog odeljenja odrediti po jednog službenika koji će biti zadužen da pribavlja dokumenta po službenoj dužnosti od organizacione jedinice koja tim podacima raspolaže.“ precizirao je Miloš Petrović, načelnik Gradske uprave.

Pribavljanjem dokumentacije po službenoj dužnosti će se ostvariti maksimalne uštede za privrednike i preduzetnike. Gradsko veće, koje je podržalo ovaj projekat, doneće odluku kojom će biti prihvaćene preporuke usvojene na sastanku Radne grupe.