• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Obuka članova radne grupe u Gradskoj upravi Loznice

9.7.2013. 00h

"Regulatorna reforma i priprema inventara administrativnih postupaka" naziv je dvodnevne obuka održane 5. i 8. jula u Gradskoj upravi Loznice. U prisustvu većeg broja lokalnih medija, učesnike treninga pozdravila je gospođa Milojka Smiljanić, načelnica Gradske uprave, koja je ukazala na značaj ovog projekta i njegov očekivani doprinos unapređenju poslovnog ambijenta grada Loznice. – Mi smo već spremni za ovo jer smo za dobijanje sertifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem morali povećati učinkovitost u radu lokalne samouprave. Ova obuka je samo nastavak tog rada i doprineće unapređenju naše administracije kao servisa građana i privrede, što će smanjiti troškove i ubrzati postupke.- istakla je gospođa Smiljanić.

Prvog dana obuke, trening je održala Katarina Milanović, predstavnica OPTIMUSA-Centra za dobro upravljanje. - Upotrebom elektronskog registra se znatno smanjuje opterećenje službenika i ubrzava njihov rad, a podnosioci zahteva više neće morati da idu od šaltera do šaltera, jer će na onlajn registru dobiti sveobuhvatnu informaciju. Ovime se uspostavlja potpuno učinkovit sistem, a Loznica ga je do sada već imala u velikoj meri jer je Grad imao viziju u kom smeru treba da ide. Ipak uvek postoji prostor za napredak i poboljšanje, što ćemo na ovaj način postići.-rekla je gospođa Milanović.
Prisutni su sa pažnjom pratili predavanje Katarine Milanović, posle čega je jedna od službenica iznela stav da bi bilo dobro ukoliko bi se slične aktivnosti sprovele, ne samo na lokalnom, već i na nacionalnom nivou.

Treningu je prisustvovalo 35 službenika što ukazuje na veliku motivisanost službenika da se projekat što bolje implementira. Marina Janković je prezentovala iskustvo grada Niša u kome je sproveden sličan projekat.

Drugog dana treninga, predavač je bila Mr Gordana Lazić-Rašović, konsultant OPTIMUS-a za regulatornu reformu, koja je uputila službenike na to kako da pripreme inventar administrativnih postupaka.