• Briljantnost bez sposobnosti komuniciranja bezvredna je
    u bilo kakvom poduhvatu.
  • Dobra strana timskog rada je da imaš druge na svojoj strani.
  • Efikasnost se bavi stvarima, a efektivnost ljudima.
    Zato upravljamo stvarima i pružamo podršku ljudima.
  • Prepoznajemo probleme, kako bismo ih rešili.
  • Smanjujemo rizik poslovanja.
  • Unapređujemo poslovanje jednostavnim pravilima.

Kraljevački privrednici predlažu pojednostavljenje administrativnih procedura

1.7.2013. 00h

U četvrtak i petak, 27. i 28. juna održane su fokus grupe za privrednike, čime je otpočela druga faza projekta u Kraljevu.

Fokus grupe su organizovane kako bi se od poslovnog sektora dobili predlozi za uklanjanje administrativnih barijera. Predlozi se odnose na smanjenje taksi i naknada, eliminaciju dokumentacije koju je potrebno predati uz zahtev, unapređenje i standardizaciju obrazaca i skraćenje rokova.

Privrednici Kraljeva koji su prisustvovali sastancima fokus grupa su imali priliku da iznesu probleme sa kojima se susreću tokom poslovanja, a koji se odnose na rad lokalne administracije.

Prvog dana održana je fokus grupa na temu „Urbanizam i građevinarstvo“. Privrednici su diskutovali o procedurama koje podrazumevaju dobijanje lokacijske, upotrebne i građevinske dozvole, odobrenje za investiciono održavanje, sanaciju i rekonstrukciju kao i o ostalim odobrenjima za izgradnju. Privrednici su imali najviše primedbi na veliki broj potrebne dokumentacije za dobijanje različitih dozvola kao i na visinu taksi i naknada.

Drugog dana fokus grupa je održana na temu „Zauzeće javnih površina“. Takođe, diskutovane su teme o zaštiti životne sredine i upravljanje otpadom.